ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
ΒΟΣΤΙΤΣΑ Π.Ο.Π.
SUPER. ΙΣΧΥΡΗ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ.
SUPER. ΙΣΧΥΡΗ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ.
36 γραμμάρια είναι αυτό που χρειάζεστε!!!

Η κορινθιακή σταφίδα "Βοστίτσα Π.Ο.Π.", θεωρείται ευρέως ως ένα ανώτερης ποιότητας φυσικό τρόφιμο και γλυκαντικό, με εξαιρετική γεύση και υπέροχα αρώματα.

Έχει αναγνωριστεί ως πηγή άμεσης ενέργειας με υψηλή θρεπτική αξία και είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως το κάλιο και ο σίδηρος.

Το προϊόν είναι χωρίς χοληστερόλη, δίχως πρόσθετη ζάχαρη και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ ή να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό στη μαγειρικής, την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά της οφέλη.
Πολύ πλούσια σε
αντιοξειδωτικά
Εξαιρετική
πηγή
βιταμινών και
μεταλλικών
ιχνοστοιχείων
Φυσικό
γλυκαντικό,
σχετικά χαμηλού
γλυκαιμικού
δείκτη
Με επιστημονικά
αποδεδειγμένη
δράση κατά των
μεταβολικών
νοσημάτων
Γιατί 36 γραμμάρια
κορινθιακής σταφίδας,
ανά ημέρα;

Τα 36 γραμμάρια κορινθιακής σταφίδας αντιστοιχούν σε 2 κουταλιές της σούπας. Αυτό βάσει διατροφικών συστάσεων, είναι ισοδύναμο με την κατανάλωση ενός μικρού νωπού φρούτου. Ο κάθε καταναλωτής σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή πρέπει να καταναλώνει 5 μερίδες φρούτων/λαχανικών. Στις κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, επιλέχθηκε ένα από τα φρούτα ημερησίως να είναι τα 36 γραμμάρια κορινθιακής σταφίδας.

Σε αυτές τις σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή και συγκεκριμένα καταναλώνοντας 36 γραμμάρια μέσα στην ημέρα:

  • Υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση.
  • Δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη (LDL).
  • Βελτιώνεται η κλινική εικόνα των ασθενών με λιπώδες ήπαρ και παράλληλα αναστέλλονται οι παράγοντες φλεγμονής στον οργανισμό.
  • Δεν παρατηρείται καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Σε μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου και του στομάχου, αναφέρεται ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά της κορινθιακής σταφίδας αναστέλλουν τη δράση μηχανισμών ανάπτυξης των καρκίνου, ασκώντας μια χημειοπροστατευτική δράση στα ανθρώπινα κύτταρα.

Επιπρόσθετα έχει την ικανότητα να μειώνει την αθηρωμάτωση, όπως βρέθηκε σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ζωικά πρότυπα.

Η καθημερινή κατανάλωση κορινθιακής σταφίδας μειώνει τη δράση των ορμονών της όρεξης π.χ. της γρελίνης, με αποτέλεσμα την καλύτερη ρύθμιση της όρεξης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι άτομα που καταναλώνουν καθημερινά 36 γραμμάρια κορινθιακής σταφίδας, μπορούν να διατηρήσουν το βάρος τους, καθώς καταναλώνουν 100-150 θερμίδες λιγότερες μέσα στην ημέρα, λόγω του κορεσμού που προκαλεί.

Βιβλιογραφία
  1. Food Chemistry 2014, A. Chiou et al, Anthocyanins content and antioxidant capacity of Corinthian currants (Vitis vinifera L., var. Apyrena).
  2. Plant Foods for Human Nutrition 2013, P. T. Kanellos et al, Absorption and Bioavailability of Antioxidant Phytochemicals and Increase of Serum Oxidation Resistance in Healthy Subjects Following Supplementation with Raisins.
  3. Food & Function 2013, A.M. Kountouri et al, Chemopreventive properties of raisins originating from Greece in colon cancer cells.
  4. Food Chemistry 2007, Chiou et al, Currants (Vitis vinifera L.) content of simple phenolics and antioxidant activity.
  5. Nutrition and Cancer 2008, A.C. Kaliora, et al, Effect of Greek Raisins (Vitis Vinifera L.) From Different Origins on Gastric Cancer Cell Growth.
  6. Nutrition 2014, P.T. Kanellos et al, A pilot, randomized controlled trial to examine the health outcomes of raisin consumption in patients with diabetes.
  7. Plant Foods for Human Nutrition 2013, P.T. Kanellos et al, A Study of Glycemic Response to Corinthian Raisins in Healthy Subjects and in Type 2 Diabetes Mellitus Patients.
  8. Food Chemistry 2017, E.K. Nikolidaki et al, Sun dried Corinthian currant (Vitis Vinifera L., var. Apyrena) simple sugar profile and macronutrient characterization.
  9. Food & Function 2015, Amalia E. Yanni et al, Effects of dietary corinthian currants (Vitis vinifera L., var. Apyrena) on atherosclerosis and plasma phenolic compounds during prolonged hypercholesterolemia in New Zealand white rabbits.
  10. Journal of Medicinal Food 2017, A.C. Kaliora et al, Regulation of GIP and Ghrelin in Healthy Subjects Fed on Sun-Dried Raisins;a Pilot Study with a Crossover Trial Design.
ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
ΒΟΣΤΙΤΣΑ Π.Ο.Π.
SUPER. ΙΣΧΥΡΗ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ.


 
 


Certificate No:
POC-279/6528.06